Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki orkiszowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 2,5dag
sól 1,5łyżeczki
woda 375ml
mleko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki orkiszowe

Składniki ciasta starannie wymieszaj,po czym zagnieć ciasto,przykryj je ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu,by wyrosło.Następnie pokrój je na kawałki równej wielkości.Z każdego uformuj bułeczkę,przełóż na natłuszczoną blachę.Ponacinaj wierzch bułeczek nożem na krzyż,posmaruj je mlekiem.Gdy bułeczki wyrosną,piecz je 15min. w temp.250stopniC.Doskonale smakują ze słodkimi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak