Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z buraków

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
woda w/g uznania
jajko 2 szt
masło 1/2 kostki
olej do smażenia w/g uznania
burak cukrowy 2 szt
suszone śliwki 1.2 szklanki
cynamon Prymat do smaku
sól do smaku
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z buraków

Z mąki, jajka, masła , wody zagnieść twarde ciasto , następnie rozwałkować i wycinać szklanką okrągłe krążki. Buraki ugotować , zetrzeć na drobnej tarce, jabłka usmażyć, dodać szczyptę cynamonu, śliwki namoczyć i drobno posiekać, 3 łyżki mąki przyrumienić na patelni i wymieszać wszystkie składniki i posolić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na krążki i zlepiać pierogi i smażyć w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 21.12.2010 07:57
fajny farsz
Magdalena80 20.11.2010 19:17
robie nieraz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak