Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kaszą manną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2 szklanki
kasza manna 6 łyżek
wanilia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kaszą manną

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną masę dodając cukier i po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blachy i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kaszę manną ugotować na mleku wraz z wanilią. Miękkie masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce kaszy. Wymieszać na jednolitą masę. Biszkopt przekroić na pół wzdłuż. Przełożyć masą z kaszy manny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.06.2013 21:58
super deser
Krzysztof42 01.04.2011 16:29
oryginalne
Iwusia 18.10.2010 19:53
lubię biszkopciki :)
christopher1 16.09.2010 21:53
Ciekawe
Emilia22 22.08.2010 18:33
mniam mniam
buksiak12 22.08.2010 18:32
super przepis
Dorota71 22.08.2010 18:05
zapewne pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak