Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek szrek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka pszenna i ziemniaczana po 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia łyżka
zielony pysio 1 litr
delicj 30 dag
budyń śmietankowy 3 sztuki
galaretka agrestowa 2 sztuki
śmietana 30% 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: placek szrek

jajka ubić z cukrem dodać mąki z proszkiem wymieszać wylać na blachę i piec 25minut w 180stopni po ostudzeniu budynie ugotować na pysiu gorące wylać na ciasto ułożyć na budyniu delicje jedną galaretkę rozpuścić w 1szklance wody śmietanę ubić dodać galaretkę i wylać na delicje a na samą górę wylać 2przygotowaną galaretkę wstawić do lodówki aż stężeje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak