Sposób przygotowania

BISZKOPT: z 6 jaj

PIANKA ŚMIETANOWA:
0,5 litra smietany 30% lub 36%
2 galaretki różowe
ORAZ:
2 paczki delicji
2 galaretki też różowe

MASA RÓżowa:
Budynie ugotować na soku Pysio. Ostudzić.

PIANKA ŚMIETANOWA:
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i pozostawić do lekkiego ścięcia. Jak już będzie się ścinać ale jeszcze nie będzie twarda ubić śmietanę i dodać do niej galaretkę i dokładnie wymieszać. Ta masa tężeje błyskawicznie więc radzę przygotowywać ją na końcu.

Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody i pozostawić aż zacznie się ścinać.

PRZEKŁADANIE:
Biszkopt
Masa różowa
Delicje
Pianka śmietanowa
Galaretka

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetna nazwa !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    oryginalna nazwa;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !