Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko sadzone na miękko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko sadzone na miękko

1. Na patelnie dajemy masło i rozgrzewamy
2. Rozbijamy dwa jajka od razu do patelni, uważać aby nie wymieszało się żółtko z białkiem
3. solimy według uznania
4. Czekamy aż się białko się leciutko zetnie i przewracamy czekamy dosłownie chwilkę i wyciągamy (wszystko odbywa się na rozgrzanej patelni)
5. Podajemy z ziemniakami i surówko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 31.10.2012 06:50
uwielbiam takie jajka;]
Margo1 31.05.2011 22:19
pyszne , dawno nie robiłam
Margo1 31.05.2011 22:19
pyszne , dawno nie robiłam
monisia1977 31.03.2011 07:49
uwielbiam
strzelec02 26.12.2010 17:30
wolę w majonezie
Katarzyna/kate1980 26.12.2010 13:58
pychotka
marzencia2007 14.11.2010 13:57
szczerze mówiąc nie lubię na miękko jaja :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak