Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec drożdżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 0,5 dag
cukier 0,5 szkl
mleko 0,5 l
mąka kg 1
żółtko jajek 5 szt
margaryna 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec drożdżowy

KRUSZONKA
3 łyżki Kasia roztopionego
3-4 łyżki cukru pudru
4 łyżki mąki
Dżem borowkowy,albo jak kto woli jagodowy

Drożdże,3-4 łyżki mąki,3 łyżki cukru,0,5 l.mleka-zaczyn.Po 15 minutach do tego dodajemy 5 żółtek,coraz wiecej mąki wyrabiajac dodaj roztopiona \"Kasia.Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Przygotować blache,wysmarowaną tłuszczem.Rozwałkować posmarować dżemem ,a nastepnie powoli zwijać.Posypać kruszonką,wstawić do piekarnika na ok.50 minut w temp.peraturze 180*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 31.10.2012 06:50
fajny jest!!!;)
marta0906 11.11.2010 20:06
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak