Sposób przygotowania

Korpus z kaczki lub gęsi oraz podroby( może być żołądek, wątróbka, serduszko...) ugotować do miękkości w wodzie z imbirem, majerankiem i solą. Wystudzić, obrać mięso z kości. Podroby i mięso zmielić. Wymieszać z ryżem( przepis na ryż z majerankiem powyżej). Dodać dwa przeciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz oraz zeszkloną na smalcu cebulę. Wymieszać z surowymi jajami, jeśli jest bardzo gęste dolać ½ szklanki wywaru powstałego z gotowania korpusu i podrobów. Zapiekać 40 minut w temp ok. 200 stopni.
Ze szklanki wywaru zrobić sos. Zagotować, dosypać lubczyk, pieprz, jałowiec. Zasmażyć 2 łyżkami mąki na smacu. Dodać ząbek czosnku i sok z cytryny do smakuj. Podawać np z ćwikłą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pewnie by mi smakowało.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wybornie podane i w dodatku te buraczki ,pyszne zestawienie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !