Sposób przygotowania

Ciasto piegowate:
7 jajek
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki octu
Masa:
5 żółtek
18 dag cukru pudru
1/2 litra mleka
1 budyń waniliowy lub śmietankowy
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka Kasia
1 mały słoik powideł śliwkowych
1 puszka brzoskwiń
Polewa:
1/2 kostki Kasia
1/2 szklanki cukru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
wiórki kokosowe

Ciasto różowe:
Kasia utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kisielem. Na końcu ubić pianę z białek i lekko wymieszać. Upiec placek.
Ciasto piegowate:
Biszkopt:
Rozbić jajka do żółtek dodać ocet i proszek wymieszać.Z białek ubić pianę dodać cukier masę jajeczną a na koniec mąkę.Delikatnie wsypać mak i wymieszać. Upiec placek i przekroić na pół.
Masa:
Z mleka cukru, żółtek, budyniu, mąki ugotować budyń i przestudzić. Kasia utrzeć, dodając przestudzony budyń. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
Polewa:
Składniki włożyć do naczynia dokładnie wymieszać i zagotować.

Przełożenie placka:
Ciasto piegowate- masa- brzoskwinie- ciasto różowe- powidła-masa-ciasto piegowate-polewa- wiórki kokosowe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !