Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe babeczki na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 30dag
sól
pieprz
masło 2łyżki
boczek wędzony 10dag
czerwone szalotki 20dag
rodzynki 10dag
winogrona czerwone 10dag
jajko 2
ser żółty 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe babeczki na ostro

Ryż zalej gorącym bulionem (1/2 szklanki odstaw),gotuj 20minut.Osącz.Przestudź.Na oliwie wysmaż boczek,wyjmij.Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulki.Zalej resztą bulionu,duś 5minut,odcedź.Wymieszaj z ryżem,boczkiem,startym serem,jajkiem,rodzynkami i winogronami.Dopraw.Zapiekaj 20min w temp.200stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 13.11.2010 12:21
fajny przepis, z pewnością wypróbuję :)
Zoso 04.11.2010 19:01
Całkiem ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak