Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 1/2 kg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
bułka namoczona w mleku 1 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Bułkę odsączyć z mleka i zmieloną dodać do mięsa. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z pokrojonym drobno czosnkiem. Dodać wszystko do mięsa, doprawić przyprawami, wbić jajko i wymieszać. Formować małe kotlety, panierować je w bułce tartej i smażyć na oliwie lub oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.11.2012 12:37
Pycha :)
artur7 13.07.2012 10:32
pycha
kamyk 14.03.2012 09:19
zawsze dobre
Ania67 01.10.2011 08:56
apetyczne
pacpaw 23.09.2011 20:00
idealne przysmażone
IKrakowianka 13.09.2011 23:46
mogę jeść codziennie ;)
bami 01.09.2011 10:25
Pycha! To jest to! Dobry mielony kotlet :)
Seba 06.05.2011 08:58
fajny obiadek
Mariusz10 13.04.2011 23:49
apetyczne mięsko:)
ewa84 07.04.2011 09:03
mniam
Wafelek2601 30.03.2011 08:09
też często robię
mirosława4 10.03.2011 21:21
dobre
Mati13 19.02.2011 13:16
super!
Natalia/tubisiek 08.02.2011 17:11
bardzo je lubię :)
berys18 21.01.2011 07:49
pięknie usmażone, a przez to bardzo apetyczne
anja3107 27.12.2010 10:25
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak