Sposób przygotowania

Filet myjemy,osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w poprzek na pół.Kotlety lekko rozbijamy.Oprószamy z obu stron estragonem.Odstawiamy na 5minu.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy filety po ok.5minut z obu stron.Przekładamy do miski i przykrywamy,aby nie wystygły.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Do pozostałego ze smażenia filetów oleju wlewamy śmietanę i energicznie mieszamy,aż powstanie jednolity sos.Wsypujemy szczyptę estragonu,czosnek i vegetę.Dokładnie mieszamy.Do sosu wkładamy filety i gotujemy ok.5minut.Ryż gotujemy na sypko.Podajemy z mięsem,sosem i surówką.Do dania najlepiej pasują pokrojone w ćwiartki pomidory z cebulą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szkoda, że zdjęcie nieostre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !