Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciepła kanapka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietki 3
pieczarki 0,5 kg
pomidory 2-3
ogórki kiszone 2-3
masło
kilka plasterków szynki
sól
pieprz
keczup
żółty ser starty 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciepła kanapka

bagietki kroimy wzdłuż. Z 6 połówek wybieramy miękki środek. każdą część smarujemy masłem. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy do miękkości. Pod koniec doprawiamy pieprzem i solą. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki. Bagietki układamy w brytfance, najpierw kładziemy pieczarki, potem szynkę, pomidora i ogórka i zasypujemy serem. pieczemy 15-20 min. w temp. 180st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak