Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cytrynę sparzyć wrzątkiem i wyszorować. Do masła z cukrem dodajemy startą skórkę z cytryny i wyciśnięty z niej sok. Ciągle ucierając dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.

Ciasto przekładamy do woreczka foliowego i wkładamy do zamrażarki na ok. 1,5 godziny. Po tym czasie wykładamy ciasto na podsypaną mąką stolnicę i wałkujemy ciasto na grubość ok. 5mm. Wykrawamy dowolne kształty. Blachę wykładamy papierem i układamy na nim ciastka. Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 10 minut. Po wystygnięciu możemy je polukrować.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !