Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAWA CZEKOLADOWA Z POMARAŃCZĄ I BITĄ ŚMIETANĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 450 ml
czekolada gorzka 1,5 tabliczki
mleko 100 ml
pomarańcza mała
miód 2 łyżki
bita śmietana
kawa 6 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: KAWA CZEKOLADOWA Z POMARAŃCZĄ I BITĄ ŚMIETANĄ

zaparzamy kawę z 450 ml wody. Czekoladę rozpuszczamy w 100ml mleka. Skórkę z 1/4 pomarańczy kroimy w drobną kosteczkę i smażymy 6 minut na miodzie(uważać żeby nie wykipiało) pomarańczę kroimy w plastry obwodu szklanki jeden wkładamy na dno wlewamy porcje czekolady i kawy na to kolejny plaster pomarańczy i bita śmietana całość polewamy delikatnie skórka pomarańczową z miodem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak