Sposób przygotowania

Cebule kroimy i wrzucamy do dużego garnka na rozgrzany olej, posypujemy przyprawą uniwersalną. Smażymy aż będzie zrumieniona, posypujemy mąką i mieszamy. Gdy zrumieni się jeszczcze bardziej zalewamy wodą (tak do połowy garnka). Wrzucamy pokrojona w kostkę marchew, pietruszkę , seler i ziemniaki, gotujemy do miękkości. Zdejmujemy z ognia i miksujemy. Dolewamy wody (do pełnego garnka), doprowadzamy do wrzenia , przyprawiamy. .

Zupka najlepiej smakuje z czerstwym chlebem lub grzankami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Migori

    Uwielbiam zupę cebulową
  • 3
    original
    Opublikowano

    treonina

    Najlepiej smakuje po dodaniu startego żółtego sera.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !