Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki smażone z jabłkiem i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10 sztuki
jabłko 2 sztuki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
olej do smaku
piwo 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki smażone z jabłkiem i cebulą

Olej rozgrzać na patelni. Parówki obrać z owijek a następnie podsmażyć z każdej strony. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę. Dodać do parówek i podsmażyć. Dodać piwo i wodę i doprowadzić do zagotowania. Dodać kostkę rosołową i ponownie zagotować. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.12.2013 10:45
jeszcze takich nie jadłam
Angelika10 07.11.2012 02:03
smaczne
caralajna 21.08.2012 08:47
ciekawy przepis, mniam
treonina 11.06.2012 08:38
parówki z jabłkiem? ciekawe połączenie
IKrakowianka 14.03.2012 20:48
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak