Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z sosem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 1 kg
cebula 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
groszek zielony 1 puszka
masło do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
mleko skondensowane 3 łyżki
sól do smaku
mąka 2 łyżki
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z sosem i warzywami

Wątróbkę umyć, oczyścić a następnie pokroić w dużą kostkę. Cebulę drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażyć na maśle. Dodać wątróbkę i smażyć ok 7-10min. W wodzie rozpuścić kostkę rosołową i dodać mąkę. Wymieszać dokładnie i dodać mleko. Ponownie wymieszać i wlać do warzyw i wątróbki. Delikatnie wymieszać. Poddusić ok 2 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.11.2012 11:33
mniam, mniam
Monika193
Monika193 07.11.2010 12:01
Już czuję ten smak
Monika193
Monika193 07.11.2010 12:01
Już czuję ten smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak