Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty kiszonej 1,5 kg
białej kapusty 1 kg
kiełbasy 0,5 kg
ugotowanego mięsa 0,5 kg
boczku wędzonego 25 dkg
suszonych grzybów 10 dkg
przetarte pomidory 1 kartonik

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Gotujemy kapusty z liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem. Ja gotuję około 4 godziny, ale znam też osoby, które gotują tydzień :/ Na dużej patelni podsmażamy kiełbasę , boczek, mięso. Dodajemy cebulkę i czosnek. Grzyby zalewamy wrzątkiem , gotujemy chwilę . Gdy zmiękną kroimy i wrzucamy do kapusty. Gdy z kapsty odparuje już woda wrzucamy kiełbasę , mięso i boczek, kartonik przetartych pomidorów i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 19.09.2011 12:52
pychota
marcia71 02.07.2011 12:18
fajny
Jastinka 09.04.2011 22:53
niezłe
Smakosz6 19.10.2010 12:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak