Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pszenicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pszenica 1 szkl
czosnek 3 zabki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło roślinne 1 łyżka
zielona pietruszka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pszenicy

Na kilka godzin zalewamy pszenicę, a następnie ją gotujemy. Po ugotowaniu przepuszczamy przez maszynkę do mięsa dodając resztę składników i dobrze mmieszamy. Jeśli pasta wyjdzie nam nieco za sucha można dodać troszke wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 12.02.2012 16:06
ciekawe, a do czego taką pastę się dodaje? czy na kanapki ja używasz?
anja3107 07.06.2011 23:38
smaczne
Edyta38 09.03.2011 18:38
zdrowe!!!!
Gonia555 03.11.2010 18:27
Ciekawy przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak