Sposób przygotowania

Z mleka, jajka, cukru, soli robimy ciasto na naleśniki. Gdy jest już gotowe odstawiamy na około 20-30 min. żeby doszło do siebie. Ciasto powinno mieć konsystencje nie za gęstą i nie za luźną. Smażymy naleśniki na średniej patelni lekko natłuszczonej.

Farsz:

Kapustę przekrawamy na ćwiartki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości około 40 min. Następnie odcedzamy, czekamy aż wystygnie i dokładnie szatkujemy. Na patelni z masłem podduszamy cebulkę a następnie dodajemy kapustę i dusimy. Pierś z kurczaka gotujemy do miękkości i mielimy. Dodajemy do kapusty z cebulką. Dzień wcześniej ugotowane grzybki mielimy i również dodajemy do całości farszu. Wszystko dusimy około 30-40 min aż odparuje nadmiar wody i tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprze, Kucharkiem. Gotowy farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy ( na jeden naleśnik około 1,5 - 2 łyżki farszu). Panierujemy w jajku i bułce tartej. Najlepiej panierować przed samym podaniem. Smacznego !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !