Sposób przygotowania

Mieszamy masło z cukrem i olejkiem , dodajemy stopniowo mąkę aż masa nie będzie się kleiła do rąk. Formujemy kulki o średnicy około 3 cm, układamy na blasze i spłaszczamy widelcem. Pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni (aż się lekko przyrumienią). Ciasteczka od razu po upieczeniu są trochę miękkie i mogą się łamać przy ściąganiu z formy, dlatego najlepiej poczekać aż przestygną lub ściągać je łopatką.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    świetne, szukałam takiego przepisu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne te ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !