Sposób przygotowania

Mielone mięso drobiowe przełożyć do miski. Dodać majeranek, gorczycę, Vegetę, pieprz, granulowany czosnek, pieprz ziołowy i ostrą paprykę w proszku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do czystych i suchych słoików.

Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody. Moczyć przez kilka minut, a następnie podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny (cały czas mieszając).

Do słoiczków z mięsem wlać ciepłą rozpuszczoną żelatynę i zakręcić słoiki. Pasteryzować w ganku pod przykryciem, na małym ogniu około 90 minut.

Składniki wystarczą na około 2 słoiczki po 300 ml.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    muszę kiedyś takie zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dobrego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dobrego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    fajny pomysł na konserwę
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Ja też lubię takie mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !