Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sopel lodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 kostki
Biszkopty 2 op
galaretki rozne 3 szt
budyń w proszku 4-5 łyżek
mleko 0,5 l
cukier 0,5 szkl
żółtko jajek 6 szt
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sopel lodu

Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem, zagotować mleko i dodać do masy ciągle mieszając, wyłożyć na talerz i ostudzić.
Masło zmiksować, dodawać ostudzoną masę po łyżce. 2 galaretki rozpuścić, ostudzić maczać w niej biszkopty i układać w dużej tortownicy (można podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao).
Wyłożyć na jasną masę truskawki lub inne owoce. Znów moczone biszkopty i masę z kakao, znów owoce i zalać galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 12.07.2011 12:14
mmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak