Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe+wieprzowe 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
sól, pieprz
cebula po 1 szt
jajko po 1 szt
marchew po 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z niespodzianką

Cebulę obrać z łupin, opłukać i bardzo drobno posiekać. Podsmażyćna złoto na margarynie. Marchewkę oczyścić i dokładnie oskrobać. Mięso wymieszać z cebulą, surowym jajkiem, tartą bułką, solą i pieprzem. Wyrobić starannie na pulchną, jednolitą masę i ułożyć ją dość cienką warstwą na stolnicy. Na wierzchu umieścić marchewkę. Zwijając brzegi masy do środka, uformować podłużny klops z urytą wewnątrz marchewką. Przełożyć go do prodiża lub na blachę wyłożoną aluminiową folią (z wierzchu także przykryć mięso folią). Piec w umiarkowanie nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut. Klops pokrojony w plastry podawać z kaszą i kiszoną kapustą. Marchewkę można zastąpić ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.10.2011 15:16
mniam
bami 16.08.2011 21:00
Bardzo fajna wariacja na temat klopsa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak