Sposób przygotowania

To Murzynek w wersji Halloween, ale w zasadzie w każdej wersji jest THE BEST :)
Wodę, cukier i margarynę rozpuścić na ogniu, dokładnie wymieszać; wystudzić. Z białek ubić sztywną pianę. Do mąki, żółtek, proszku do pieczenia i kakao, wlać rozpuszczone składniki. Miksować na najwyższych obrotach na gładką masę. Ewentualnie można dodać aromat, np rumowy, ale nie jest to konieczne. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie, w jednym kierunku wymieszać łyżką (!). Wysmarować blachę tłuszczem, obsypać bułką tartą. Przelać masę murzynkową. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika, 180 stopni. Piec ok 50-55 minut (należy sprawdzić patyczkiem). Wystudzić, ozdobić polewą czekoladową i posypać ulubionymi bakaliami.
Pyszny, lekki, delikatny :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Oj, jaki piękny. Prawdziwe arcydzieło:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    hmm piękny? a miał być straszny !!! ;)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jedno z najlepszych ciast na świecie :) Uwielbiam murzynka. A Twój wygląda świetnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    dziękuje :) zawsze wygląda inaczej, ale jest rónie smaczny, to prawda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    i jak pieknie ozdobiony :)
  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    takiego pięknego murzynka to jeszcze nie widziałam ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    ojej :) dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !