Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso mielone, dobrze podsmaż, stale mieszając. Przypraw solą, pieprzem i mieloną papryką, wymieszaj. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki, dodaj do mięsa. Osącz groszek i też włóż go do mięsa. Pomidory pokrój i wraz z sokiem dołóż na patelnię. Wymieszaj wszystko i duś ok. 10 min.
Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie, połącz z masą mięsną na patelni. Przypraw keczupem, podduś jeszcze przez chwilę. Podawaj od razu. Możesz posypać parmezanem lub startym żółtym serem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię takie mieszańce z patelni :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię ostre jedzenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !