Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna patelnia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 40 dag
makaron świderki 30 dag
olej
groszek konserwowy
pomidory krojone z puszki
pieczarki 30 dag
sól, pieprz, papryka w proszku
czosnek 1 bek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna patelnia

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso mielone, dobrze podsmaż, stale mieszając. Przypraw solą, pieprzem i mieloną papryką, wymieszaj. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki, dodaj do mięsa. Osącz groszek i też włóż go do mięsa. Pomidory pokrój i wraz z sokiem dołóż na patelnię. Wymieszaj wszystko i duś ok. 10 min.
Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie, połącz z masą mięsną na patelni. Przypraw keczupem, podduś jeszcze przez chwilę. Podawaj od razu. Możesz posypać parmezanem lub startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.12.2011 19:26
super danie
Adamorek 19.06.2011 11:29
lubię ostre jedzenie
Joanna108
Joanna108 06.01.2011 10:24
bardzo lubię takie mieszańce z patelni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak