Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 4 części.Upiec 4 placki o wymiarach ok 24x42 na złoty kolor w temp 175 stopni.
Masa:
8 łyżek grysiku;
1 litr mleka;
2 cukry waniliowe;
1 1/2 szkl cukru pudru;
250 g masła;
1 słoiczek powideł śliwkowych(lub innych ulubionych)

Mleko zagotować.Do gotującego sie mleka wsypać grysik i cukry waniliowe.Mieszając gotować aż grysik zgęstnieje.Wystudzić.Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodawać po łyżce ostudzony grysik i ucierać.Pierwszy placek posmarować powidłami, następne przełożyć masą.Polać polewą czekoladowa z rozpuszczonej czekolady z masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !