Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka fedalinaro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
mąka
sól
oliwy 1 łyżka
listki szałwii 2
białego wytrawnego wina 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka fedalinaro

Piersi przekroić i rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć posoloną mąką i usmażyć z jednej strony na oliwie na brązowy kolor. Odwrócić, na każdym kawałku ułożyć po listku szałwii i usmażyć także od spodu. Zalać białym winem i chwilę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak