Sposób przygotowania

Filety myjemy,osuszamy i kroimy w paski.Czosnek obieramy,przeciskamy przez praskę.Pomidory myjemy,osuszamy,usuwamy gniazdo nasienne.Miąższ kroimy w kostkę.Ser ścieramy.Na patelni rozgrzewamy olej,smażymy kurczaka ok.4minut.Dodajemy czosnek,pomidory,ser.Doprawiamy pieprzem,solą i vegetą.Ciasto francuskie rozmrażamy,kroimy w kwadraty.Pośrodku każdego układamy po porcji mięsno-pomidorowego farszu i formujemy paszteciki.Żółtko mieszamy z łyżką wody i szczyptą soli.Pędzelkiem maczanym w żółtku smarujemy wierzch pasztecików.Następnie układamy je na wyłożonej pergaminie blasze.Rozgrzewamy piekarnik do temp.200stopniC i pieczemy ok.25minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !