Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawki w galaretce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 2 kilogramy
cukier 1 kilogram
cukier żelujący 0.5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: truskawki w galaretce

Truskwki myjemy, szypułkujemy, kroimy na ćwiartki ,wkładamy do garnka zasypujemy cukrem, i gotujemy 30 minut. Pod koniec dodajemy cukier żelujący, i gotujemy jeszcze 10 minut, gorącą galaretkę przekładamy do słoików , wyparzonych, pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak