Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka raz,dwa,trzy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 50dag
ser żółty 1kg
szynka 1kg
natka pietruszki 6gałązek
keczup 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka raz,dwa,trzy

Makaron gotujemy w lekko osolonej wrzącej wodzie.Odcedzamy.Dno naczynia żaroodpornego smarujemy niewielką ilością oleju.Równomiernie układamy makaron.Z sera odkrawamy dwa plastry,resztę razem z szynką ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na makaronie układamy warstwę szynki oraz sera.Smarujemy keczupem.Natkę pietruszki dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym.Obrywamy listki,a następnie układamy dookoła potrawy.Na środku zaś układamy dwa odłożone plastry żółtego sera.Piekarnik rozgrzewamy do temp.180stopniC.Wkładamy naczynie i zapiekamy potrawę ok.10minut,do momentu,aż plastry sera się roztopią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 04.10.2011 10:26
szybkie, smaczne i ciekawie skomponowane od strony estetycznej danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak