Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
drożdże 15 dag
sól 2 łyżki
cukier 4 łyżki
jaja 4 szt
margaryna 1,5 kostki
dżem 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z dżemem

mąkę margarynę i resztę składników mieszamy na jednolitą masę, czekamy do wyrośnięcia, po wyrośnięciu, wałkujemy na ok 2 cm, kroimy i kwadraty, na środku ciasta kładziemy łyżeczkę dżemu lub konfitury, zwijamy w rulonik i robimy półksiężyce smarujemy jajkiem i pieczemy ok 30 minut w 190st po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak