Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Strogonow z kaparami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 70 dkg
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 8 szt
przecier pmdorowy 2 łyżki
śmietana kwaśna 2 łyżki
ziele angielskie 3 klulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
lubczyk świeży 1 gałązka
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 100 ml
mąka pszenna 1 łyżka
papryka zielona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kapary 150 gr
papryka marynowana 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonow z kaparami

Mięso umyć, pokroić, obsamażyć krótko na rozgrzanym oleju. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok 3 szklanki)i duścić. Dołożyć paprykę świeżą pokrojoną w słupki i pieczarki, liść laurowy, ziele angielskie. Cebulę zeszklić i również dorzucić do mięsa. Po 30 minutach, kiedy zmięknie dodać przecier pomidorowy, paprykę w proszku, czosnek i posiekany lubczyk- posolić do smaku i dusić dalej. Na koniec dorzucić do potrawy pokrojoną drobno paprykę w occie, kaparki i podbić śmietaną z łyżką mąki. Gotować jeszce około 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.01.2014 09:35
Uwielbiam, ale z kaparami nie próbowałem
adelajda 17.06.2013 15:37
na pewno spróbuję
Goya 30.09.2011 08:50
super
SmacznaPyza 11.03.2011 10:14
dobry Boeuf Strogonow to pyszne danie!
jasiek 09.02.2011 11:34
nie robiłem z kaparami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak