Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić, obsamażyć krótko na rozgrzanym oleju. Wrzucić do garnka, zalać wodą (ok 3 szklanki)i duścić. Dołożyć paprykę świeżą pokrojoną w słupki i pieczarki, liść laurowy, ziele angielskie. Cebulę zeszklić i również dorzucić do mięsa. Po 30 minutach, kiedy zmięknie dodać przecier pomidorowy, paprykę w proszku, czosnek i posiekany lubczyk- posolić do smaku i dusić dalej. Na koniec dorzucić do potrawy pokrojoną drobno paprykę w occie, kaparki i podbić śmietaną z łyżką mąki. Gotować jeszce około 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i gotowe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie robiłem z kaparami
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dobry Boeuf Strogonow to pyszne danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam, ale z kaparami nie próbowałem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !