Sposób przygotowania

W piersiach robimy kieszonki, nadziewamy pastą czyli połączoną feta z drobno pokrojonymi oliwkami. Pieczemy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym aż piersi będą podpieczone a jednocześnie soczyste. W ty czasie robimy nasz sos. W rondlu rozgrzewamy masło, wsypujemy mąkę, podsmażamy i odstawiamy do ostudzenia. Gdy ostygnie energicznie wlewamy bulion, przyprawiamy pieprzem i solą, cukrem i sokiem z cytryny. Żółtko ubijamy z odrobiną soli i dodajemy odrobinę bulionu, mieszamy i wlewamy do sosu. Sosem polewamy piersi i wstawiamy jeszcze na chwilę do piekarnika. Podajemy z sałatką.
Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    nero

    Super - pierś kurczaka i jeszcze feta - SUPER
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krzysztof40

    no i to jest to
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszność...
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    szkoda że nie ma zdjęcia :( ale przepis jest fantastyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !