Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z kurczaka nadziewane fetą w sosie maślanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
ser feta pół paczki
oliwki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
bulion 150 ml
żółtko jajek 2
sok z połówki cytryny
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z kurczaka nadziewane fetą w sosie maślanym

W piersiach robimy kieszonki, nadziewamy pastą czyli połączoną feta z drobno pokrojonymi oliwkami. Pieczemy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym aż piersi będą podpieczone a jednocześnie soczyste. W ty czasie robimy nasz sos. W rondlu rozgrzewamy masło, wsypujemy mąkę, podsmażamy i odstawiamy do ostudzenia. Gdy ostygnie energicznie wlewamy bulion, przyprawiamy pieprzem i solą, cukrem i sokiem z cytryny. Żółtko ubijamy z odrobiną soli i dodajemy odrobinę bulionu, mieszamy i wlewamy do sosu. Sosem polewamy piersi i wstawiamy jeszcze na chwilę do piekarnika. Podajemy z sałatką.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 05.06.2011 16:47
szkoda że nie ma zdjęcia :( ale przepis jest fantastyczny
kate.500 10.04.2011 12:12
pyszność...
krzysztof40 17.03.2011 19:53
no i to jest to
nero 17.03.2011 19:49
Super - pierś kurczaka i jeszcze feta - SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak