Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki cynamonowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyż
sól 1 szczypta
cukier brązowy 1 łyż
cynamon Prymat 3 łyż
miód 5 łyż
oliwa 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki cynamonowe

w misce wymieszac suche produkty wlac 150/170 ml wody, wyrobic ciasto, odstawic na 20min, potem rozwalkowac na ok 12cm wyciąc kwadraty o boku 7 cm w garnku rozgrzac oliwę lub olej, włóżyc kwadraciki aż się zrumienią, wyjąc na papier lub recznik kuchenny w celu odsączenia od tłuszczu racuchy polac ciepłym miodem lub posypac cukrem pudrem, najlepiej jeśc z mlekiem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak