Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka orzechochowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier drobny 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyż
mąka krupczatka 30 dag
masło 25 dag
orzechy włoskie 15 dag
śmietana lub mleko 6 łyż
jaja 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: babka orzechochowa

cukier, masło 1 jajko i 4 żółtka dobrze utrzec, dodac śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia, trzec i dodawac utarte orzechy, na sam koniec dodac ubitą pianę, wymieszac i włozyc do formy babkowej średniej, uprzednio natłuszczonej i obsypanej bułką tartą, piec w 170st ok 50minut po upieczeniu posypac cukrem pudrem, lub polac czekoladą,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak