Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać mąkę z jajkiem,olejem,dodać wodę,sól i gałkę muszkatołową.
Całość dobrze wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,jedną stronę mortadeli maczać w cieście i ta strona kłaść na patelnię, a następnie z wierzchu polać ciastem,placek obrócić i dosmażyć
Podawać z ziemniakami i surówkami jako danie obiadowe.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    proste ale bardzo smaczne!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo smaczna
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a spróbuj jeszcze do panierki zetrzeć trochę sera żółtego .... pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajne;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy i pomysłowy przepis.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj dawno nie jadłam ale przyznam że smakowała kiedyś
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nigdy nie robiłam, ale myślę że skuszę sie na wypróbowanie przepisu, lubię mortadelę
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    dawno nie jadłam, zapomniałam już o martadeli
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    szybko i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !