Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w miodowej zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
łyżka płynnego miodu
sos sojowy 3 łyżki
sól
lody 300 renklody
schab 1,2 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: schab w miodowej zalewie

Mięso opłukać. Oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na oliwie rozgrzanej z łyżką masła. Przestudzić. Posmarować miodem i sosem sojowym. Odstawić na godzinę do lodówki. Włożyć do rękawa z folii i piec 70 minut w 180 stopni. 30 minut przed końcem pieczenia dołożyć śliwki i resztę masła. Schab podawać pokrojony w plastry ze śliwkami i ugotowaną na parze fasolką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.12.2011 10:32
Pyszności :)
jeta72 01.07.2011 08:57
to musi być pyszne;)
basia70 17.03.2011 10:04
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak