Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jagnięce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety jagnięce 4 szt.
olej 4 łyżki
rozmaryn 2 łyżeczki
cebula biała
łyżka masła
śliwki węgierki 300 gram
Goździki całe Prymat 3 szt.
sól
ocet 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jagnięce

Mięso opłukać, lekko zbić, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć połową oleju wymieszanego z octem i rozmarynem. Odstawić na 4 godziny do lodówki. Podsmażyć na reszcie oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić 5 łyżkami gorącej wody. Piec ok. 50 minut w temp. 200 stopni. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Podsmażyć na maśle. Dodać wydrylowane śliwki i goździki. Chwilę razem smażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać do mięsa w połowie pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 13.08.2011 12:59
super
Krystyna32 04.08.2011 21:12
pyszne
annagebalska 15.04.2011 09:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak