Sposób przygotowania

Mięso opłukać, lekko zbić, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Każdy płat posmarować z jednej strony musztardą i położyć na nim plaster ogonówki. Całość ciasno zwinąć, a następnie spiąć wykałaczką. Roladki usmażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, podlać bulionem. Dusić ok. 25 minut pod przykryciem, wyjąć. Śliwki opłukać, przekroić, usunąć pestki. Cukier rozpuścić na patelni w 2 łyżkach wody. Dodać masło i 5 łyżek sosu wytworzonego podczas duszenia mięsa. Włożyć śliwki, dusić ok. 8 minut. Do śliwek wlać śliwowicę, obok ułożyć mięso. Śliwki razem ze śliwowicą podpalić. Gdy płomień zgaśnie, roladki podawać razem ze śliwkami i sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !