Sposób przygotowania

Mięso opłukać, lekko rozgnieść, wciskając do środka ziarna pieprzu. Posmarować łyżką oliwy. Odstawić do lodówki. Śliwki opłukać, wydrylować. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Miąższ pokroić w kostkę. Masło rozgrzać, wrzucić owoce. Dodać cukier, rozmaryn (kilka listków odłożyć) i dużą szczyptę soli. Dusić ok. 25 minut (po 10 minutach kilka śliwek wyjąć0. Gdy owoce się rozgotują, zmiksować je. Sos doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Mięso usmażyć z obu stron na reszcie oliwy. Podawać z sosem, posypane podprażonymi płatkami migdałów i resztą rozmarynu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !