Sposób przygotowania

Morele opłukać, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. 10 połówek odłożyć, a pozostałe rozgotować w 100 ml wody, odparować i przetrzeć przez sito. Przygotować krem. Utrzeć żółtka z cukrem pudrem i startą wanilią. Dodać mąkę kartoflankę, wymieszać i powoli wlewać gorące mleko. Ubijać na parze, aż krem zgęstnieje, wymieszać krem z przetartymi morelami, wlać na upieczony spód i ułożyć połówki moreli. Piec przez 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie takie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !