Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą zmiękczającą mięso, czosnkiem granulowym i papryką słodką. Smazymy na oleju . Kiedy podsmażymy mięso zalewamy wodą tak aby było przkryte, dosypujemy paprykę suszoną. Dusimy na małym ogniu po przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie w osobnej misce rozrabiamy 3 łyżki mąki z zimną wodą. Dodajemy do gotujacego mięsa ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku.

Ziemniaki obieramy i wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy cebulę, jajko i odrobinę mąki i doprawiamy. Mieszamy i smażymy duże placki na rozgrzanym ogniu.

Na jednej połówce nakładamy gulasz i zamykamy placek. Na górę nakładamy odrobinę śmietany i ozdabiamy kiełkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    w przepisie powinna byc polędwica, oryginalnie robi się taki placek w mięsa wołowego, ale ja zastąpiłam je polędwicą
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    zamiast kielkow proponuje zurawinke:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    z żurawiną też może być ciekawe, dziękuję za podpowiedź :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    jakie apetyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe danie i fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !