Sposób przygotowania

Kapustę pekińską zalać dużą ilością wrzącej wody i zagotować. Opłukać zimną wodą, każdy liść rozłożyć na lnianej ściereczce, żebra płasko ściąć. Na środku każdego liścia ułożyć 1 plasterek bekonu, posmarowany musztardą. Na bekonie ułożyć rybę, posolić przyprawić pieprzem. Obraną i pokrojoną w drobną kostkę szalotką posypać rybę. Liście kapusty zwinąć tak aby powstały ładne rolady. Masło rozgrzać na złoty kolor, ułożyć na nim rolady jedna obok drugiej, zalać winem i dusić około 15 minut pod przykryciem. Rybę przygotować do podania na podgrzanym półmisku. Do wina w którym była duszona ryba, dodać śmietanę oraz resztę musztardy, ugotować rzadki sos i polać rolady.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !