Sposób przygotowania

50 dag rybich łbów
3 łyżki oleju
pół szklanki śmietany
łyżka pasty pomidorowej
2 cebule
2 kiszone czerwone buraczki
marchew
pietruszka
seler
por
pęczek zielonego kopru
sól

Z rybich łbów usunąć skrzela i oczy, zalać wodą (1,5 l), dodać obraną i umytą włoszczyznę. Gotować na wolnym ogniu 30-45 min. Wywar przecedzić, jarzyny zużyć do innych celów. Kwaszone buraczki zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i zagotować w wywarze. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć startą na tarce surową marchew i posiekaną cebulę, dodać do barszczu, osolić do smaku, przyprawić pastą pomidorową i śmietaną, wsypać posiekany koper. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami. Nie każdemu zapewne przypadnie do gustu

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    może być dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !