Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
pieczonej papryki ze słoika 4 kawałki
szczypiorek 4 gałązki
serek topiony śmietankowy 2 czubate łyżki
ser z błękitną pleśnią 50 gram
kilka liści rukoli
smażonych żurawin 2 łyżeczki
sól
bazylia 4 listki
pesto 1 łyżeczka
salami 8 (plastry)
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z salami

Ziemniaki wyszoruj, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz solą, skrop olejem, piecz przez 35-40 minut (sprawdź wykałaczką czy są miękkie) w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu z piekarnika przestudź, natnij i rozchyl połówki, żeby wypełnić ziemniaki farszem. Do 4 ziemniaków włóż po kawałku papryki i 2 plasterki salami, ziemniaki obwiąż szczypiorkiem i udekoruj listkiem bazylii. Warto do nich podać sos z serka zmieszanego z pesto.
Do pozostałych 4 ziemniaków włóż kilka listków rukoli i kawałek sera, udekoruj żurawinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 23.09.2011 13:42
mniam
Norgiusz 16.03.2011 08:05
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak